Nepečené cukroví z dětských piškotů, cukru, másla a dalších ingrediencí, přelité bílou čokoládou, ozdobené hořkou čokoládou.
Ingredience:
300 g | dětských piškotů |
200 g | bílé čokolády |
150 g | másla |
100 g | moučkového cukru |
100 g | mandlí |
3 lžičky | rumu |
moučkový cukr na vál | |
Na ozdobení: | |
200 g | bílé čokolády |
50 g | hořké čokolády |
Postup:
1. V míse utřeme změklé máslo s moučkovým cukrem do pěny
2. Bílou čokoládu rozlámeme na kousky, rozpustíme ji ve vodní lázni a zlehka vmícháme do utřeného másla s cukrem
3. Piškoty rozdrtíme na jemno, mandle spaříme, oloupeme, nasekáme na drobno a vše vmícháme do máslové hmoty, nakonec přilijeme rum, hmotu dobře promícháme a dáme do chladu na 30 minut odležet 4. Pak ji rozválíme na pocukrovaném vále na plát silný asi 1,5 cm, nakrájíme ostrým nožem na menší čtverečky, vložíme je do chladničky na 2 hodiny tuhnout a chladit
5. Bílou i hořkou čokoládu rozlámeme na kousky, dáme do misek a každou zvlášť rozpustíme v horké vodní lázni
6. Vychlazené čtverečky přelijeme rozpuštěnou bílou čokoládou, necháme dobře ztuhnout a potom rozpuštěnou hořkou čokoládou na ně nastříkáme ozdobné tenké linky a necháme opět v chladu ztuhnout.