REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rozpečené Tucky s dipem (tři varianty)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vyzkoušejte tři varianty slaných kanapek. TUC rozpečené s čedarem a paprikovou salsou, TUC rozpečené s mozzarelou a šunkou, nebo také TUC rozpečené se slaninou a hruškou. Nezapomeňte ani na skvělý česnekový dip, který skvěle doplní tyto slané kanapky!


Ingredience:
balení TUC krekrů
100 gslaniny
100 gčedaru
100 gšunky
1 balenímozzarely
1 kshruška
DIP z pečeného česneku:
1 kscelá palice česnek
250 gzakysané smetany
2 lžíceolivového oleje
1 lžícena drobno nasekaných sušených rajčat
1 hrstnasekané petržele
trochu parmazánu
pár kapek olivového oleje

Postup:
  1. TUCky rozložte na plech, na každou dejte dle chuti buď plátek čedaru a paprikovou salsu, nebo čili papričku a koriandr, tenký plátek mozzarely a plátek šunky, či plátek slaniny a hrušky
  2. Dejte na pár minut rozpéct do předehřáté trouby na 200 °C.
  3. Hotové kanapky servírujeme například s dipem z pečeného česneku.

Příprava dipu:

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Jednu palici česneku rozřízněte na půl, pokapejte olivovým olejem a dejte péct v alobalu cca na 30 minut. Nechte vychladnout a pak jednotlivé stroužky vymačkejte ze slupek.
  3. Promíchejte pečený česnek s 250 g zakysané smetany, hrstí nasekané petržele, 2 lžícemi olivového oleje a lžíci nadrobno nasekaných sušených rajčat.
  4. Osolte a ozdobte hoblinami parmazánu. Použijte k servírování s krekry TUC.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy