REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rizoto s chřapáči

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chřapáč kadeřavý patří k podzimním houbám. Na pohled je to houba exotického tvaru, chrupavčité konzistence, vhodná do směsí, rizota, salátů … Chřapáče lze nahradit jidášovým uchem, které má podobnou konzistenci.


Ingredience:
400 grýže
300 gchřapáčů (lze nahradit jidášovým uchem)
200 ganglické slaniny
100 gzeleného hrášku
50 gsýru na strouhání
2 ksčervené papriky
1 kskostky bujónu
1 kscibule
voda
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Chřapáče očistíme, nakrájíme na drobno, rýži uvaříme, dle návodu na obalu, doměkka
2. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, chřapáče, anglickou slaninu, papriku a vše dusíme do měkka
3. Když je směs měkká, přidáme rozdrobený bujón na ochucení a promícháme
4. Podušenou směs promícháme s uvařenou rýží a přidáme sterilovaný hrášek, dochutíme solí a pepřem
5. Na talíři posypeme strouhaným sýrem a podáváme.

Doporučení:

Více o Chřapáči viz. náš atlas hub: Chřapáč kadeřavý.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy