REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rizoto dvou barev

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polovina uvařené rýže promíchaná se špenátem, hráškem a parmazánem, druhá polovina promíchaná s rajčetem, paprikou a parmazánem.


Ingredience:
500 gmladého špenátu
400 grýže
150 ghrášku
50 gmásla
50 gsýra parmazánu
2 ksstroužků česneku
1 ksčervené papriky
1 ksrajčete
1 kscibule
6 lžicoleje
250 mlvývaru
mletý pepř
bylinky na ozdobení
voda
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli i oloupané stroužky česneku nakrájíme na drobno a orestujeme na 5 lžících rozehřátého oleje, přisypeme propláchnutou rýži, promícháme a po částech podléváme vývarem a vaříme doměkka asi 20 minut
2. Na zelenou rýži krátce spaříme ve vroucí vodě očištěný špenát, scedíme, necháme okapat a hrášek podusíme na 1 lžíci rozehřátého másla a troše vody
3. Špenát a polovinu hrášku rozmixujeme, osolíme, opepříme, promícháme s polovinou vařené rýže a nakonec vmícháme zbylé celé kuličky hrášku
4. Na červenou rýži spaříme rajče ve vroucí vodě, oloupeme, dužinu zbavíme semínek, nakrájíme na malé kostičky a očištěnou papriku nakrájíme na drobno, rajče i papriku osmahneme na zbylé lžíci rozehřátého oleje a vmícháme do druhé části vařené rýže
5. Nakonec do zelené i červené rýže vmícháme zbylé máslo, na jemno nastrouhaný parmazán a ozdobíme na jemno nasekanými bylinkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy