REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rizoto s Baileys, čokoládou a ananasem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vyzkoušejte exkluzivní recept šéfkuchaře restaurace Grand Cru, Jana Punčocháře, který připravil čokoládové rizoto s ananasem a Baileys Chocolat Luxe.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
300 gcarnaroli rýže
200 gananasu
80 gtřtinového cukru
70 ghořké kvalitní čokolády
60 gmásla
50 gčerstvé máty
0,5 lmléka
2 dclčokoládové Baileys
4 kskopečky kvalitní zmrzliny
1 kscitronové trávy
malé espreso
voda

Postup:
  1. Rýži nasucho orestujte a míchejte rukou, dokud ji udržíte v hrnci.
  2. Zakápněte vodou, aby se rýže nepřipálila, zalijte polovinou mléka, čokoládovým Baileys a dále vždy při zhoustnutí přilévejte mléko.
  3. Přidejte třtinový cukr, celou citronovou trávu (kterou lehce rozdrťte tupou stranou nože) a za stálého míchání rýži uvařte. Těsně před koncem vlijte malé espreso.
  4. Následně stáhněte z plotny a vmíchejte máslo na zjemnění. Přidejte nakrájený ananas i nasekanou mátu a na talíř přidejte kopeček zmrzliny.
  5. Závěrem zakápněte čokoládovým Baileys a zlehka posypte nastrouhanou čokoládou.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy