Vyzkoušejte exkluzivní recept šéfkuchaře restaurace Grand Cru, Jana Punčocháře, který připravil čokoládové rizoto s ananasem a Baileys Chocolat Luxe.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
300 g | carnaroli rýže |
200 g | ananasu |
80 g | třtinového cukru |
70 g | hořké kvalitní čokolády |
60 g | másla |
50 g | čerstvé máty |
0,5 l | mléka |
2 dcl | čokoládové Baileys |
4 ks | kopečky kvalitní zmrzliny |
1 ks | citronové trávy |
malé espreso | |
voda |
Postup:
- Rýži nasucho orestujte a míchejte rukou, dokud ji udržíte v hrnci.
- Zakápněte vodou, aby se rýže nepřipálila, zalijte polovinou mléka, čokoládovým Baileys a dále vždy při zhoustnutí přilévejte mléko.
- Přidejte třtinový cukr, celou citronovou trávu (kterou lehce rozdrťte tupou stranou nože) a za stálého míchání rýži uvařte. Těsně před koncem vlijte malé espreso.
- Následně stáhněte z plotny a vmíchejte máslo na zjemnění. Přidejte nakrájený ananas i nasekanou mátu a na talíř přidejte kopeček zmrzliny.
- Závěrem zakápněte čokoládovým Baileys a zlehka posypte nastrouhanou čokoládou.