Toto úžasné cukroví s ořechovým krémem polité čokoládou a posypané nasekanými vlašskými ořechy nesmí na vašem vánočním stole chybět! S laskavým svolením Zdeňky Mazúrové @lisci_mlsani, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Ingredience:
140 g | mletých vlašských ořechů |
70 g | bezlepkové mouky Labeta Univerzální směs |
70 g | změklého kvalitního másla |
70 g | cukru moučka |
1 ks | žloutek |
Náplň: | |
120 g | mletých vlašských ořechů |
120 g | cukru moučka |
125 ml | mléka |
Na dokončení: | |
čokoládová poleva | |
posekané vlašské ořechy na posypání |
Postup:
- Troubu předehřejeme na 160 °C a dva plechy vyložíme pečicím papírem.
- Všechny suroviny na těsto zpracujeme v robotu nebo ručně do hladkého těsta. Těsto po částech rozválíme a vykrajujeme kolečka.
- Pečeme do růžova a necháme zcela vychladnout.
- V mezičase uvaříme náplň. Do vařícího mléka vsypeme cukr a ořechy a na mírném stupni mícháme do husté kaše, do konzistence, která se bude dobře natírat na kolečka. Směs necháme zcela vychladnou a poté hmotou slepujeme zchladlé cukroví.
- Náplní slepená kolečka namáčíme do čokoládové polevy a sypeme sekanými ořechy.
zdroj: labeta.cz