REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rajčatové pesto

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V domácích podmínkách připravené pesto z rajčat a dalších surovin, omáčka skvělá pro další úpravu. Rajčatové pesto můžeme například ohřát a použít jako omáčku na těstoviny, podáváme jako přílohu ke grilovaným masům, rybě, či například využíváme jako součást slaných koláčů. Hodí se i na zapékání různých pokrmů, pod maso a pod.


Ingredience:
4-5 ksstředně velkých rajčat
3 ksstroužky česneku
1 hrstčerstvých listů bazalky
3 lžícenastrouhaného parmazánu
3 lžíceolivového oleje
mletý černý pepř
sůl

Postup:
  1. Na rajčatech uděláme nožem křížek, pak je dáme do mísy, zalijeme horkou vodou, po chvíli je zprudka zchladíme buď ledem, nebo ledovou vodou, oloupeme je
  2. Z rozkrojených rajčat vydlabeme semínka
  3. Připravená rajčata dáme do nádoby mixéru, přidáme oloupané, raději prolisované stroužky česneku, lístky bazalky, přilijeme olivový olej, vše ochutíme solí a pepřem
  4. Chvíli vše mixujeme, chceme-li rustikální pesto, jen krátce, chceme-li jemnou kašičku, tak o něco déle.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy