REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Quiche s houbami a špekem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaný koláč potřený opečenými houbami se špekem a cibulí, přelitý smetanou s vejci, v troubě zapečený.


Ingredience:
250 gmenších hub
200 gsmetany ke šlehání
100 gšpeku
3 ksvajec
1 ksmalé cibule
1 kszakysané smetany
mletý pepř
sůl
Na těsto:
250 ghladké mouky
125 gmásla
5 lžicvody
špetka soli

Postup:

1. Z prosáté hladké mouky, změklého másla, soli a vody vypracujeme křehké těsto, které necháme zabalené do fólie odpočinou na 2 hodiny v chladu
2. Na pánvi rozškvaříme na menší kousky nakrájený špek a opečeme na něm oloupanou na drobno nasekanou cibuli a očištěné na plátky nakrájené houby
3. Na dno kulaté koláčové formy vyložené pečicím papírem vložíme rozválené těsto, které propícháme vidličkou, zatížíme fazolemi, vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme 20 minut, pak papír i fazole odstraníme
4. V misce prošleháme zakysanou smetanu se smetanou ke šlehání, vejci, solí a pepřem
5. Do upečeného korpusu rozložíme opečené houby, přelijeme je smetanou s vejci a dáme na 25 minut zapéct.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy