Pokrm vhodný při chronických jaterních chorobách, polévka z kořenové zeleniny, brambor, sterilovaného hrášku …..
Ingredience:
200 g | hovězího masa |
100 g | libového vepřového masa |
60 g | zeleniny (kořenová zelenina) |
50 g | brambor |
10 g | hladké mouky |
10 g | másla (rostlinného tuku) |
10 g | cukru |
2 dl | kysané smetany |
1 lžíce | sterilovaného hrášku |
1/ ks | citrónu |
1/2 ks | cibule |
1 ks | bobkového listu |
rajčatový protlak | |
petrželka | |
sůl |
Postup:
1. Maso rozkrájíme na malé kousky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka
2. K poloměkkému masu přidáme nastrouhanou zeleninu, brambor nakrájený na kostičky a rajčatový protlak
3. Hladkou mouku nasucho opražíme, zředíme vývarem z cibule a bobkového listu a vmícháme do polévky
4. Vaříme, až je maso i zelenina měkké
5. Nakonec přidáme do polévky okapaný sterilovaný hrášek, sekanou petrželku a čerstvé máslo (rostlinný tuk)
6. Hotovou polévku podle chuti přisolíme nebo přikyselíme citrónovou šťávou
7. Smetanu přidáváme do polévky až při podávání.