REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka na způsob boršče

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pokrm vhodný při chronických jaterních chorobách, polévka z kořenové zeleniny, brambor, sterilovaného hrášku …..


Ingredience:
200 ghovězího masa
100 glibového vepřového masa
60 gzeleniny (kořenová zelenina)
50 gbrambor
10 ghladké mouky
10 gmásla (rostlinného tuku)
10 gcukru
2 dlkysané smetany
1 lžícesterilovaného hrášku
1/ kscitrónu
1/2 kscibule
1 ksbobkového listu
rajčatový protlak
petrželka
sůl

Postup:

1. Maso rozkrájíme na malé kousky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka
2. K poloměkkému masu přidáme nastrouhanou zeleninu, brambor nakrájený na kostičky a rajčatový protlak
3. Hladkou mouku nasucho opražíme, zředíme vývarem z cibule a bobkového listu a vmícháme do polévky
4. Vaříme, až je maso i zelenina měkké
5. Nakonec přidáme do polévky okapaný sterilovaný hrášek, sekanou petrželku a čerstvé máslo (rostlinný tuk)
6. Hotovou polévku podle chuti přisolíme nebo přikyselíme citrónovou šťávou
7. Smetanu přidáváme do polévky až při podávání.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Prague Mussel Week se blíží. Zláká vás na netradiční spojení chutí?

Slávky po baskicku s chorizem, slávky na avokádu nebo pečené slávky na borovicovém jehličí. Už se vám sbíhají sliny a vaše duše (a žaludek) gastronomického dobrodruha plesá nadšením? Pak si v kalendáři vyznačte týden od 23. do 29. 9., kdy do desítek pražských restaurací přiveze food festival Prague Mussel Week 16 tun prvotřídních slávek z holandského Yerseke. A i pokud mořským „potvorám“ zrovna neholdujete, zkuste jim tentokrát dát šanci. Jedná se totiž o klenot mezi superpotravinami, který díky festivalu můžete ochutnat za poloviční cenu.

číst dále ...

Flora Olomouc zve na podzimní „Zahradní slavnost“

Podzimní Flora Olomouc 2019 nabídne ukázku těch nejlepších českých výpěstků nejen ovoce a zeleniny zakomponovaných do hlavní expozice v pavilonu A. Ta nese název „Zahradní slavnost“. Výstava se uskuteční ve dnech 3. – 6. října 2019 a doprovodí ji tradiční Podzimní zahradnické trhy, festival gastronomie a nápojů Olima či projekt Rozkvetlé památky.

číst dále ...

Měsíc biopotravin je tady, poznejte svého farmáře!

Vyrazte s rodinou na poznávací výlet na farmu či objevovat nové chutě na dožínky. Září je Měsícem biopotravin. Ministerstvo zemědělství podpoří ekologické farmáře už po patnácté. Po celý měsíc můžete se svými potomky navštěvovat nejrůznější akce v regionech, kde budete mít možnost seznámit se s lokálními zemědělci a jejich bioprodukty, které budou chutnat nejen vám, ale i přírodě. Pestrý program myslí na děti i dospělé. Těšit se můžete na ochutnávky, dny otevřených dveří, dílny, vyjížďky na koních, ukázky zemědělské techniky či trhy. Na místě budou navíc čekat odborníci, kteří mohou s čímkoli poradit.

číst dále ...

Věnečky z odpalovaného těsta s vanilkovým krémem a šlehačkou

Dnes pro vás máme recept na naprosto luxusní věnečky. V receptu ve videu autorka videa zapomněla zmínit, že do pudinku zašlehává 180 g másla. Ovšem jinak jde o skvělý recept, který rozhodně stojí za vyzkoušení!

číst dále ...

Co považuji za nejodpornější jídlo na světě?

Naše nová anketa má dost výbušné téma. Ochutnali by jste třeba steak ze psa či kočky? A co si pochutnat na živých embryích. Šli by jste do toho? Jaké jídlo tedy považujete za nejodpornější na celém světě, které se opravdu prodává a někteří lidé ho konzumují a to dokonce s oblibou?

číst dále ...

Tři recepty, které vám chutí připomenou dovolenou

Většina z nás má již po dovolené. Bohužel. Chcete-li si vyvolat příjemné pocity a opět si vychutnat chuť dovolené a příjemných zážitků, vyzkoušejte z pohodlí domova recepty, které jsou typické pro indonéskou, francouzskou a egyptskou gastronomii. Suroviny pro jejich přípravu seženete bez problémů i v naší zeměpisné šířce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy