Sladké mlsání z mangového pyré, sušenkové drtě, mascarpone smíchaného se slehačkou a ovoce.
Ingredience:
Na mangové pyré: | |
2 ks | zralé manga |
1 ks | kousek vanilkového lusku |
2 lžíce | třtinového cukru |
1 lžíce | vanilkového cukru |
50 ml | čerstvě lisovaného jablečného džusu |
šťáva z limetky (nemusí být) | |
špetka mleté skořice | |
voda | |
Ostatní: | |
1 balení | sušenek Lotusek |
1 kelímek | šlehačka |
1 kelímek | mascarpone |
2 hrsti | borůvek |
2 hrsti | jahod |
cukr na dochucení šlehačky | |
vhodné sklenice nebo pohárky |
Postup:
- Nejprve si připravíme mangové pyré; oloupané mango nakrájíme na menší kousky, hodíme je do hrnce, zalijeme trochou vody a přivedeme k varu, jakmile začne voda bublat, stáhneme teplotu zdroje na plovinu, přidáme vanilkový i třtinový cukr a dužinu z části vanilky, zamícháme, přidáme skořici, opět zamícháme, po hcvíli vše zalijeme džusem, necháme zlehka probublávat, občas zamícháme, pozvolna zredukujeme tekutinu, vaříme, dokud není mango úplně měkké, jakmile bude dužina manga měkká, tekutina zredukovaná na polovinu, hrnec odstavíme ze zdroje tepla a pomocí tyčového mixéru rozmixujeme vše na pyré, mělo by být hladké, hustší až krémové, ochutnáme, příliš sladké pyré dochutíme šťávou z limetky
- Šlehačku vyšleháme spolu s cukrem, pak ji smícháme s mascarpone
- Nachystáme si sušenkovou drť; sušenky dáme do sáčku, pomocí válečku je rozdrtíme, druhou možností je je rozmixovat pomocí robotu
- Na dno skleniček dáme prochladlé mangové pyré, další vrstvu uděláme ze sušenkové drtě, pak dáme pár borůvek a jahod, do sklenic přidáme mascarpone smíchané se šlehačkou, nakonec pohár dozdobíme jahodami a celými sušenkami
- Necháme v lednici ztuhnout.
Foto: Naďa Indruchová