REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pohár ve sklenici z mangového pyré, ovoce a mascarpone se šlehačkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladké mlsání z mangového pyré, sušenkové drtě, mascarpone smíchaného se slehačkou a ovoce.


Ingredience:
Na mangové pyré:
2 kszralé manga
1 kskousek vanilkového lusku
2 lžícetřtinového cukru
1 lžícevanilkového cukru
50 mlčerstvě lisovaného jablečného džusu
šťáva z limetky (nemusí být)
špetka mleté skořice
voda
Ostatní:
1 balenísušenek Lotusek
1 kelímekšlehačka
1 kelímekmascarpone
2 hrstiborůvek
2 hrstijahod
cukr na dochucení šlehačky
vhodné sklenice nebo pohárky

Postup:
  1. Nejprve si připravíme mangové pyré; oloupané mango nakrájíme na menší kousky, hodíme je do hrnce, zalijeme trochou vody a přivedeme k varu, jakmile začne voda bublat, stáhneme teplotu zdroje na plovinu, přidáme vanilkový i třtinový cukr a dužinu z části vanilky, zamícháme, přidáme skořici, opět zamícháme, po hcvíli vše zalijeme džusem, necháme zlehka probublávat, občas zamícháme, pozvolna zredukujeme tekutinu, vaříme, dokud není mango úplně měkké, jakmile bude dužina manga měkká, tekutina zredukovaná na polovinu, hrnec odstavíme ze zdroje tepla a pomocí tyčového mixéru rozmixujeme vše na pyré, mělo by být hladké, hustší až krémové, ochutnáme, příliš sladké pyré dochutíme šťávou z limetky
  2. Šlehačku vyšleháme spolu s cukrem, pak ji smícháme s mascarpone
  3. Nachystáme si sušenkovou drť; sušenky dáme do sáčku, pomocí válečku je rozdrtíme, druhou možností je je rozmixovat pomocí robotu
  4. Na dno skleniček dáme prochladlé mangové pyré, další vrstvu uděláme ze sušenkové drtě, pak dáme pár borůvek a jahod, do sklenic přidáme mascarpone smíchané se šlehačkou, nakonec pohár dozdobíme jahodami a celými sušenkami
  5. Necháme v lednici ztuhnout.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy