REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pruhovaný dezert

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento dezert servírujeme ve větších sklenicích na stopce, aby vynikla jeho struktura! Skládá se z kávového a tvarohového krému, koleček banánů a cukrářských piškotů.


Ingredience:
Rozpis na 6 porcí:
Na tvarohový krém:
250 gmascarpone
250 gtučného tvarohu
1 sáčekvanilkového cukru
2 lžičkymoučkového cukru
3 ksplátky želatiny
Na kávový krém:
200 gkrupicového cukru
100 mlsmetany ke šlehání
1 lžičkarozpustné kávy
Na dohotovení:
2 ksbanány
cukrářské piškoty
kakao na posypání

Postup:

1. Do teplé smetany nasypeme rozpustnou kávu, necháme ji rozpustit
2. Cukr nasypeme na pánvičku nebo do menšího hrnce a rozpustíme ho na světlý karamel, přilijeme kávovou smetanu a směs zvolna povaříme, až se cukr zcela rozpustí, potom ji odstavíme a za občasného promíchání necháme vychladnout
3. Mascarpone rozmícháme s tvarohem a cukrem
4. Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě, pak ji vymačkáme a jen v troše vody zahřejeme, když se zcela rozpustí, vmícháme ji do tvarohové směsi
5. Krém uložíme do ledničky, jakmile začne tuhnout, vyndáme ho
6. Poháry v pravidelných vrstvách naplníme světlým a tmavým krémem, zdobíme je kakaem a kolečky banánu, servírujeme s cukrářskými piškoty.

Poznámka:

Mascarpone – Nesolený kravský dezertní smetanový jemný italský sýr, který se používá i na přípravu sladké pěny z mascarpone a na přípravu dezertů, sladkostí, ale také omáček a polévek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy