REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Podzimní dýňová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka připravená z máslové nebo oranžové dýně, česneku, cibule, kuřecího vývaru a dalších ingrediencí.


Ingredience:
Rozpis na cca 6 porcí:
800 gmáslové dýně (můžeme použít i obyčejnou, žlutou dýni)
250 gmoučných brambor
1,5 lkuřecího vývaru
3 ksstroužky česneku
2 kscibule
1 ksvětší mrkve
3 lžícemásla
sůl
zakysaná smetana na ozdobu

Postup:

1. Dýni zbavíme semínek a slupky, dužinu nakrájíme na menší kostičky
2. Brambory oloupeme a nakrájíme také na menší kostky
3. Mrkev oškrábeme, nastrouháme, oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na plátky
4. V hrnci, ve kterém budeme vařit polévku, necháme zpěnit máslo a zesklovatíme na něm cibulku s česnekem
5. Přidáme dýni, mrkev a brambory a necháme 5 min restovat, občas zamícháme
6. Zalijeme teplým kuřecím vývarem a vaříme doměkka asi 50 až 60 minut
7. Polévku necháme mírně vychladnout, po částech ji rozmixujeme do hladké konzistence, ochutnáme, případně přisolíme
8. Dýňovou polévku podáváme čerstvou, ale i odleželou, horkou, ozdobenou kopečkem zakysané smetany.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy