Vyzkoušejte recept podle Raymonda Blanca. Jeho jméno jste možná slyšeli především v některém kulinářském pořadu, nebo jste si koupili jednu z jeho knih. Raymond Blanc je často vidět například v TV Paprika, kde předvádí kouzla své kuchyně.
Ingredience:
400 g | oloupané dýně hokkaido |
600 ml | mléka |
8 špetek | mořské soli |
1 špetka | bílého pepře |
2 lžíce | másla |
1 lžička | cukru |
1 ks | malé cibule |
crème fraiche na ozdobu |
Postup:
1. Dýni nakrájejte na 2 centimetrové kostičky a cibuli nasekejte najemno.
2. Hrnec rozehřejte na střední teplotu a cibuli zpěňte na másle po dobu přibližně 5 minut.
3. Přidejte nakrájenou dýni a nechte restovat 6 minut, občas promíchejte, aby se nepřipálila.
4. Přilijte mléko a přiveďte k varu. Poté poduste pod pokličkou 10 minut, aby dýně hezky změkla.
5. Vařte do hladké konzistence a dochuťte solí, pepřem a cukrem, pokud je potřeba.
Polévku servírujte s créme fraiche.
Poznámka:Recept k článku: Raymond Blanc: Z číšníka michelinským kuchařem!. Zdroj: Raymond Blanc