REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pizza z pomazánkového másla vhodná i pro celiaky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept prezentovaný Láďou Hruškou na levnou a rychlou pizzu.


Ingredience:
1 kelímekpomazánkového másla
1 kelímekbezlepkové mouky
špetka soli
Na dohotovení:
1 malá konzervičkarajčatového protlaku
1-2 ksstroužky čřesneku
oregano
bazalka
rajčata, sýr, salám, šunka ...

Postup:

1. Mouku mírně osolíme a smícháme s pomazánkovým máslem, vypracujeme těsto (pokud se těsto bude lepit, přidáme více mouky)
2. Těsto vyválíme a položíme na plech vyložený papírem na pečení
3. Protlak smícháme s prolisovaným česnekem, ochutíme oreganem a bazalkou, směs rozetřeme po těstě
4. Nakonec pizzu poklademe vším, co máme rádi, jako salámem, šunkou, sýrem …
5. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C, pečeme 15 až 20 minut.

Doporučení:

Pokud nemáte zdravotní problémy, můžete použít i hladkou mouku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy