Recept prezentovaný Láďou Hruškou na levnou a rychlou pizzu.
Ingredience:
1 kelímek | pomazánkového másla |
1 kelímek | bezlepkové mouky |
špetka soli | |
Na dohotovení: | |
1 malá konzervička | rajčatového protlaku |
1-2 ks | stroužky čřesneku |
oregano | |
bazalka | |
rajčata, sýr, salám, šunka ... |
Postup:
1. Mouku mírně osolíme a smícháme s pomazánkovým máslem, vypracujeme těsto (pokud se těsto bude lepit, přidáme více mouky)
2. Těsto vyválíme a položíme na plech vyložený papírem na pečení
3. Protlak smícháme s prolisovaným česnekem, ochutíme oreganem a bazalkou, směs rozetřeme po těstě
4. Nakonec pizzu poklademe vším, co máme rádi, jako salámem, šunkou, sýrem …
5. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C, pečeme 15 až 20 minut.
Pokud nemáte zdravotní problémy, můžete použít i hladkou mouku.