REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pizza šneci z kynutého těsta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kynuté těsto připravené ze špaldové mouky a dalších surovin, vyválené, potřené sugem, obložené slaninou, strouhaným sýrem a mozzarellou, zarolované, nakrájené na 5 cm silné rolky, ty upečené v kulaté forma pěkně dozlatova.


Ingredience:
Na těsto:
500 gšpaldové hladké mouky Pernerka
30 gčerstvého droždí
8 gsoli
250 mlmléka
120 mloleje
1 rovná lžícetřtinového cukru
Na sugo:
1 plechovkadrcených rajčat
2 ksstroužky česneku
1 ksmenší cibule
2 lžíceoleje
1 lžícerajčatového protlaku
1 lžícecukru
2 lžičkyoregana
pepř
sůl
Náplň:
150 gslaniny
60 gstrouhaného sýra
1 balenímozzarelly
Ostatní:
zapékací forma, papír na pečení nebo olej

Postup:
  1. Nejprve si připravíme kvásek. Do mísy nalijeme vlažné mléko, přidáme lžíci cukru, zamícháme a přidáme rozdrobené droždí. Necháme 15 minut odpočívat a vzejít kvásek.
  2. Přidáme olej, sůl, mouku a zpracujeme v hladké, pružné těsto, nejlépe v robotu. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout alespoň 80 minut.
  3. Mezitím si připravíme sugo. Na oleji krátce orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, na konec přidáme česnek. Přilijeme rajčata a protlak. Necháme provařit a dochutíme cukrem, solí, pepřem a oreganem. Připravené sugo necháme zchladnout.
  4. Vykynuté těsto vyválíme na obdélník silný necelý centimetr. Potřeme sugem, kromě okrajů. Na sugo postupně navrstvíme slaninu, strouhaný sýr a mozzarellu.
  5. Těsto zarolujeme a nakrájíme na cca 5 cm rolky.
  6. Vyskládáme do kulaté formy vymazané olejem nebo lépe vystlané papírem na pečení. Pečeme 45 minut na 180 stupňů.
Poznámka:

zdroj: pernerka.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Už žádné číské dorty! Lučina Smetanová vykouzlí svěžejší, ale přesto plnou chuť cheesecaku

Čistá chuť přírody, to je Lučina – tradiční, česká značka, která s láskou vyrábí své poctivé produkty z kvalitních a přírodních surovin, již od roku 1981. Na začátku byla Lučina kostka, v průběhu let se však portfolio Lučiny postupně rozrůstalo o další přírůstky a dnes můžeme v obchodě nakoupit přes 30 různých produktů – od krémového žervé přes salátové sýry až po lahodný skyr či smetanový sýr ze kterého lze upéct ten nejsvěžejší smetanový cheesecake, který jste kdy ochutnali.

číst dále ...

Tonka – fermentovaná semena tropického stromu

V tonce se dokonale prolíná chuť vanilky, mandlí a rumu. Fermentovaná semena tropického stromu, která vypadají jako černé fazole s vrásčitou slupkou, dokážou skvěle nahradit vanilku.

číst dále ...

Velikonoční pokrmy napárované s našimi víny

Během největších křesťanských svátků se nemusíme bát dát si sklenku vína. Vždyť přece jedním ze zázraků samotného Ježíše Krista bylo, že na svatbě v Káni Galilejské proměnil vodu ve víno. Jaké tedy zvolit k vejcím, mazanci či jehněčímu? O své tipy se s námi podělí národní sommelierka Klára Kollárová, která doporučuje sáhnout po vínech zrozených na moravských a českých vinicích.

číst dále ...

Hřib horský

Tento hřib roste opravdu velmi vzácně od července až do září a to ve vyšších polohách pod smrky a jedlemi. V Červeném seznamu uveden jako ohrožený druh, jeho nálezy by se měly dokladovat a evidovat.

číst dále ...

Který olivový olej je vhodný na vaření a který je nejzdravější? Poznejte jeho druhy

Olivový olej dovoluje ostatním ingrediencím vyniknout a přináší do hotového jídla vlastní osobnost. Který z nich si ale vybrat? Dá se s extra virgin vařit nebo je jen do salátu? A co jsou to pokrutiny?

číst dále ...

Hřib polosíťkovaný

Pár let nově pojmenovaný jedlý druh houby, velmi podobný hřibu koloději. Praktičtí houbaři rozdíl mezi hřibem kolodějem a hřibem polosíťkovaným nerozlišují.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy