Kynuté těsto připravené ze špaldové mouky a dalších surovin, vyválené, potřené sugem, obložené slaninou, strouhaným sýrem a mozzarellou, zarolované, nakrájené na 5 cm silné rolky, ty upečené v kulaté forma pěkně dozlatova.
Ingredience:
Na těsto: | |
500 g | špaldové hladké mouky Pernerka |
30 g | čerstvého droždí |
8 g | soli |
250 ml | mléka |
120 ml | oleje |
1 rovná lžíce | třtinového cukru |
Na sugo: | |
1 plechovka | drcených rajčat |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | menší cibule |
2 lžíce | oleje |
1 lžíce | rajčatového protlaku |
1 lžíce | cukru |
2 lžičky | oregana |
pepř | |
sůl | |
Náplň: | |
150 g | slaniny |
60 g | strouhaného sýra |
1 balení | mozzarelly |
Ostatní: | |
zapékací forma, papír na pečení nebo olej |
Postup:
- Nejprve si připravíme kvásek. Do mísy nalijeme vlažné mléko, přidáme lžíci cukru, zamícháme a přidáme rozdrobené droždí. Necháme 15 minut odpočívat a vzejít kvásek.
- Přidáme olej, sůl, mouku a zpracujeme v hladké, pružné těsto, nejlépe v robotu. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout alespoň 80 minut.
- Mezitím si připravíme sugo. Na oleji krátce orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, na konec přidáme česnek. Přilijeme rajčata a protlak. Necháme provařit a dochutíme cukrem, solí, pepřem a oreganem. Připravené sugo necháme zchladnout.
- Vykynuté těsto vyválíme na obdélník silný necelý centimetr. Potřeme sugem, kromě okrajů. Na sugo postupně navrstvíme slaninu, strouhaný sýr a mozzarellu.
- Těsto zarolujeme a nakrájíme na cca 5 cm rolky.
- Vyskládáme do kulaté formy vymazané olejem nebo lépe vystlané papírem na pečení. Pečeme 45 minut na 180 stupňů.
zdroj: pernerka.cz