REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Piškotové řezy s tvarohovým krémem, ovocem a želatinou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jemné a lehounké řezy z klasického piškotového těsta. Plněné tvarohovým krémem s vaječným likérem, zdobné ovocem a želatinou.


Ingredience:
Na korpus:
290 gpolohrubé mouky
200 gmoučkového cukru
100 mloleje
100 mlmléka
4 ksvajec
1/2 ks sáčku kypřicího prášku do pečiva
Na krém:
50 gtučného tvarohu
200 mlvaječného likéru
2 kskelímku 40% smetany ke šlehání
2 - 3 lžícemoučkového cukru
A ještě:
500 gdrobného ovoce (jahody, maliny...); čerstvé nebo mražené
2 ksdortové želatiny červené Dr. Oetker

Postup:

1. Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny
2. Po částech a střídavě přidáme tekutiny a prosátou mouku s pečivovým práškem
3. Nalijeme do pečicím papírem vystlaného plechu se zvýšeným okrajem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 20 minut
4. Na mřížce necháme zcela vychladnout
5. Mezitím si připravíme krém, a to jednoduše tak, že tvaroh vymícháme s vaječňákem, přidáme dotuha vyšlehanou šlehačku a spojíme v kompaktní krém
6. Ten poté rozetřeme na piškot, poklademe ovocem a zalijeme želatinou připravenou dle návodu.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy