Jemné a lehounké řezy z klasického piškotového těsta. Plněné tvarohovým krémem s vaječným likérem, zdobné ovocem a želatinou.
Ingredience:
Na korpus: | |
290 g | polohrubé mouky |
200 g | moučkového cukru |
100 ml | oleje |
100 ml | mléka |
4 ks | vajec |
1/2 ks | sáčku kypřicího prášku do pečiva |
Na krém: | |
50 g | tučného tvarohu |
200 ml | vaječného likéru |
2 ks | kelímku 40% smetany ke šlehání |
2 - 3 lžíce | moučkového cukru |
A ještě: | |
500 g | drobného ovoce (jahody, maliny...); čerstvé nebo mražené |
2 ks | dortové želatiny červené Dr. Oetker |
Postup:
1. Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny
2. Po částech a střídavě přidáme tekutiny a prosátou mouku s pečivovým práškem
3. Nalijeme do pečicím papírem vystlaného plechu se zvýšeným okrajem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 20 minut
4. Na mřížce necháme zcela vychladnout
5. Mezitím si připravíme krém, a to jednoduše tak, že tvaroh vymícháme s vaječňákem, přidáme dotuha vyšlehanou šlehačku a spojíme v kompaktní krém
6. Ten poté rozetřeme na piškot, poklademe ovocem a zalijeme želatinou připravenou dle návodu.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.