Domácí závin plněný masovou směsí se zeleninou.
Ingredience:
Rozpis pro 4 osoby: | |
300 g | mletého masa (hovězí i vepřové) |
400 g | listového těsta |
100 g | anglické slaniny (pikantní klobásy) |
2 lžíce | oleje |
2 lžíce | kečupu |
2 ks | stroužky česneku |
2 ks | vajec |
1 ks | červené papriky |
1 ks | zelené papriky |
1 ks | žloutku na potření |
mletá sladká a pálivá paprika | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Nejdříve si připravíme náplň – mleté maso orestujeme na oleji, přidáme kečup, nadrobno nasekaný česnek a očištěné, na nudličky nakrájené papriky
2. Podle chuti okořeníme sladkou i pálivou mletou paprikou
3. Vše asi 10-15 minut podusíme, pak necháme vychladnout
4. Do vychladlé masové směsi vmícháme rozšlehaná vejce, na kostičky nakrájenou slaninu (klobásu), sůl a mletý pepř
5. Těsto rozdělíme na dvě části a rozválíme
6. Každý plát potřeme masovou směsí a opatrně zabalíme
7. Okraje pečlivě zahneme pod závin, aby náplň nevytekla
8. Oba záviny potřeme rozšlehaným žloutkem, položíme na plech a pečeme při 180 °C asi 35 minut
9. Hotové nakrájíme na šikmé řezy a podáváme se zeleninovým salátem.