Perníčky upečené ve tvaru vánočních stromků, hvězdiček a podobných vánočních motivů, slepené krémem, ozdobené ovocnou polevou a lentilkami, podávané tzv. na “klacku”, tedy s dřevěnou zmrzlinovou špejlí.
Ingredience:
1 balíček | perníkového těsta |
lentilky | |
dřevěná zmrzlinová držátka | |
Na náplň na slepení: | |
1 kelímek | mascarpone |
1 sklenička | malinového džemu |
Na ovocnou polevu: | |
300 g | moučkového cukru |
3 lžíce | libovolného ovocného sirupu |
3 lžíce | horké vody |
Postup:
1. Z perníkového těsta vyválíme plát silný asi 2 až 3 mm, ze kterého vykrájíme různé tvary
2. Rozložíme na plech a pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 20-25 minut 3. Upečené perníčky z plechu sundáme a necháme vychladnout
4. Připravíme se krém na slepené perníčků; mascarpone přendáme do misky a rozmícháme, dle chuti přidáme malinového džemu, který důkladně zamícháme do mascarpone, tímto krémem slepíme vždy dva perníčky k sobě, nezapomeneme přidat držátko (dřevěnou zmrzlinovou špejli)
5. Perníková lízátka nakonec ozdobíme ovocnou polevou a lentilkami.
Příprava ovocné polevy:
1. Všechny ingredience utřeme dohladka
2. Podle hustoty sirupu můžeme ředit vodou nebo naopak zahustit cukrem
3. Polevou ozdobíme připravená perníčková lízátka.
Recept na domácí perníkové těsto: Perníkové těsto – základní recept.