REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Perníková chaloupka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chaloupka z perníku slepovaná a zdobená cukrovou polevou. V receptu najdete také přesné rozměry na šablony, aby se vám povedl domeček stejně, jako nám!


Ingredience:
Na těsto:
400 ghladké mouky
140 gmoučkového cukru
120 gmedu
60 gmásla nebo rostlinného tuku
1 lžičkamletého perníkového koření
1 lžičkajedlé sody
2 ksvajec
1 ksvejce na potření
Na ozdobení:
400 gmoučkového cukru
2 ksbílky

Postup:
  1. Med, cukr a tuk rozehřejeme, až je cukr tekutý, potom vmícháme mouku, prášek do pečiva, kakao a koření. Vytvarujeme bochánek, který zabalíme do fólie a dáme na 1 den do chladna odpočinout.
  2. Na tvrdší papír nebo plastovou fólii si nakreslíme šablony dle níže uvedených rozměrů, jednotlivé díly vystřihneme.
  3. Na pomoučeném vále těsto rozválíme na placku tlustou asi 0,5 cm, pomocí šablonek vyřízneme ostrým nožem požadované tvary (2x díl střechy, 4x stěny, 1x dveře, 4x komín). V přední a zadní stěně nezapomeneme vyříznout okna a otvor na dveře.
  4. Těsto opatrně přeneseme na plech a upečeme při teplotě kolem 180 °C dorůžova.
  5. Do napěněného bílku vmícháme prosátý moučkový cukr, polevou naplníme zdobící sáček nebo mikrotenový sáček, kterému ustřihneme malý růžek. Jednotlivé vychladlé díly chaloupky k sobě polevou přilepíme a necháme důkladně zaschnout.
  6. Hotový slepený domeček zdobíme zbylou cukrovou polevou dle vlastní fantazie, nezapomeneme přilepit komín a popřípadě další ozdoby z perníku (hvězdičky, srdíčka …).
Doporučení:

Rozměry papírových šablon: 2x boční stěny: 15×9 cm, 2x štítové stěny: 15x9x11x11x9 cm, 2x střešní díly: 14×19 cm, 4x díly komínu: 4×2 cm.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

25 nejlepších receptů na grilované pokrmy z webu ReceptyOnLine.cz

Grilování patří mezi oblíbené letní aktivity. A není divu. Ugrilovat si chutný oběd či večeři spolu s nejbližší rodinou či přáteli, to milují lidé snad na celém světě a my Češi rozhodně patříme také mezi milovníky grilovacích dýchánků u rozpáleného grilu. Připravili jsme pro vás výběr těch nejoblíbenějších TOP receptů na grilovaná jídla, která patří každý rok k hitům naší kuchařky ReceptyOnLine.cz.

číst dále ...

Tipy a triky na dokonalé grilování bez masa

Grilování bez masa je zajímavé téma nejen pro vegetariány. Ať už se jedná o zahradní párty, setkání s kamarády nebo jen všední rodinnou večeři na čerstvém vzduchu, jsou bezmasé pochoutky skvělým doplněním a odlehčením stálého jídelníčku. Pokud budete hostit někoho, kdo maso nejí, můžete ho překvapit něčím jiným než jen grilovanou zeleninou a hermelínem. Abyste mohli být vyhlášeni za vege šéfkuchaře večera, držte se těchto osvědčených pravidel a typů z praxe, které pro vás připravila lektorka zdravého vaření a životního stylu Ing. Kamila Metzová.

číst dále ...

Cestovatel po Itálii: nová limitovaná bageta od Simply Fresh přijíždí s Fiatem 500 pro vás!

Letní počasí a prosluněné dny přímo vybízí k cestování do zahraničí. Pokud se ale letos k moři nedostanete, nemusíte být smutní. Značka Simply Fresh totiž připravila limitovanou edici baget s názvem Cestovatel po Itálii, která přinese kousek Itálie i k vám domů. Zapojit se navíc můžete do soutěže o Fiat 500. Novinka je dostupná na benzinových stanicích (např. Orlen a Tank Ono) nebo ve vybraných prodejnách (např. Žabka a Pont).

číst dále ...

Česko zná vítěze soutěže Chléb roku 2024 V Pardubicích byl překonán český chlebový rekord

Ve středu 12. června se v Pardubicích uskutečnil již 30. ročník největší tuzemské pekařské akce Dny chleba, kde se sešli pekařští odborníci, aby společně vybrali vítěze prestižní soutěže Chléb roku. Na místě bylo vystaveno celkem 272 druhů chleba, a jedná se tak o nový rekord, který posvětil zástupce Agentury Dobrý den, jež české rekordy spravuje. V samotné soutěži Chléb roku bylo posuzováno 113 různých chlebů.

číst dále ...

Startup Objednáme už digitalizoval přes 500 restaurací. Nyní brojí proti vysokým provizím dovážkových služeb

Zavedené donáškové firmy si účtují téměř třetinu z ceny každé objednávky. Český startup Objednáme, poskytující komplexní digitální objednávkový systém pro restaurace, chce skrze novou funkci restauracím usnadnit provoz vlastních rozvozů a snížit tak i cenu pro koncové zákazníky.

číst dále ...

Vedra jsou tu. Jaké potraviny vás spolehlivě ochladí?

Letní měsíce se v posledních letech nesou ve znamení vysokých teplot, které našemu organismu dlouhodobě nesvědčí. Jak si ulevit od veder, když nemůžeme skočit do bazénu a klimatizace zrovna není po ruce? Pomoci nám můžou i některé potraviny – a možná vás některé z nich svou „ochlazovací“ schopností překvapí.

číst dále ...

Jak uchovávat potraviny při převozu na chatu

Vyšší teploty potravinám přepravovaným v autě na chatu či chalupu příliš nesvědčí. Jiné řešení než právě tohle však mnohdy neexistuje, třeba když se vaše chata nachází mimo civilizaci nebo v malé vesničce bez obchodu. Správně provedený transport je však pro potraviny naprosto nezbytný, vzhledem k tomu, že i během velmi krátké chvilky v autě může vlivem nadměrného tepla dojít k jejich znehodnocení. Podívejte se na pár dobrých rad, jak postupovat, pokud chcete uchovat potraviny čerstvé.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.