REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečení líni s česnekovým máslem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant přípravy línů, tentokrát orestováním.


Ingredience:
2 ksvelkých línů
2 ksstroužků česneku
1 kscibule
100 gmásla
3 lžíceoleje
citrónová šťáva
hladká mouka
mletý pepř
petrželka
kopr
sůl

Postup:

1. Očištěné líny osušíme, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme, obalíme v mouce, kterou dobře přitlačíme a přebytečnou oklepeme
2. Líny zvolna opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji
3. Na části másla zpěníme utřený česnek a nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme zbývající máslo a necháme je rozehřát, vmícháme jemně pokrájený kopr a usekanou petrželku a prohřejeme je
4. Opečené líny položíme na talíře, přelijeme připraveným máslem a obložíme dílky citrónu.

Doporučení:

Příloha: Vařené brambory a hlávkový salát.

Poznámka:

Více o línovy najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Lín obecný.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy