REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Paštiková pomazánka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pomazánka z obyčejné játrovky od paní Maruš


Ingredience:
200 grostlinného másla (Rama, Perla a jiné)
100-150 gobyčejné játrové paštiky
1 ksstředně velké cibule
2 ksvajec uvařených natvrdo
1 ksvětší sterilované okurky
2 lžíceplnotučné hořčice
mletý bílý pepř
sůl

Postup:

1. Nejdříve dáme vařit vejce, než se uvaří a vychladnou tak si uděláme celou pomazánku a až na konec vmíchám vejce
2. Máslo umícháme spolu s hořčicí až se spojí v jednolitou hmotu, přidáme paštiku a dále mícháme
3. Dále přidáme cibuli na jemno nakrájenou okurku buď nastrouháme, nebo nakrájíme na drobné kousky a vejce nasekáme nahrubo
4. Všechno promícháme, podle chuti osolíme a opepříme.

Doporučení:

Mažeme na chleba, veku nebo rohlíky, zdobíme pažitkou nebo petrželkou, také můžeme ozdobit rajčetem nebo paprikou (i sterilovanou).

Poznámka:

P.S od paní Maruš – Pomazánky jsem si oblíbila kdysi dávno, když jsem bydlela čtyři roky na internátě, proto jsem se je snažila naučit dělat a moje rodina si je také oblíbila (dělám je jako rychlou večeři).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy