REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pařížský chlebíček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Veka naplněná nádivkou z uzenin, vejce, másla, vývaru a sýra, servírovaná nakrájená na plátky.


Ingredience:
100 gšunky nebo šunkového salámu
50 guherského nebo turistického salámu
50 gmásla
30 gsýra (Eidam, Gouda, Primátor ...)
1/8 lvývaru z masa nebo kostky bujónu
1 ksvejce uvařené na tvrdo
1 ksveky
sůl

Postup:

1. Do mixéru nalijeme vývar z masa nebo kostky bujónu a po kouskách přidáváme máslo, pokrájený salám, šunku a kostičky sýra, ingredience rozmixujeme nahrubo
2. Směs vyjmeme, zamícháme do ní nasekané vařené vejce
3. Veku v polovině rozkrojíme a vydlabeme ji, část vydlabané střídky rozmělníme a vmícháme do nádivky, osolíme a veku nádivkou naplníme
4. Naplněnou veku zabalíme do alobalu a necháme v lednici ztuhnout
5. Před podáváním nakrájíme veku na příčné tak 1-1,5 cm silné plátky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy