REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pařížské rohlíčky III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené těsto ve tvaru rohlíčků, ozdobené krémem, po ztuhnutí polité čokoládou.


Ingredience:
Na těsto:
200 gpráškového cukru
200 gmletých ořechů
4 ksvaječné bílky
Na náplň:
200 gpráškového cukru
200 gmásla
1,5 lžicekakaa
4 kscelá vejce
Ostatní:
čokoláda na vaření a ztužený tuk nebo papír na pečení

Postup:

1. Bílky a cukr vymícháme nad párou do zhoustnutí a nakonec přidáme mleté ořechy
2. Lžičkou namočenou ve vodě formujeme na plech vyložený papírem na pečení jednotlivé rohlíčky, trošku rozmačkáme a dáme upéct do trouby vyhřáté na 150 °C, pečeme asi 20 minut, pracujeme rychle, neboť těsto tuhne, popřípadě si těsto můžeme dát do sáčku a nastříkat
3. Náplň: Vejce, cukr a proseté kakao šleháme nad párou aby nám vznikla hmota podobná sirupu, máslo si vyšleháme do pěny a pomalu přidáváme čokoládový sirup a dobře vymícháme na jemný hladký krám, který pytlíkem do spirálky stříkáme na upečené rohlíky
4. Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě, utřeme aby v ní nebyly hrudky a po mírném vychladnutí ní poléváme rohlíčky.

Doporučení:

Je dobré, když jsou rohlíčky před poléváním čokoládou trošku ztuhlé z chladničky.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Iva Vargová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy