REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pařížské rohlíčky III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rohlíčky z ořechů, cukru, vejce a strouhanky upečené v troubě, zdobené krémem a rozpuštěnou čokoládou.


Ingredience:
250 gmoučkového cukru
250 gmletých vlašských ořechů
20 gstrouhanky
1 ksvejce
1 ksžloutku
Na krém:
250 mlmléka
250 gmásla
100 gmoučkového cukru
40 ghladké mouky
Na polevu:
200 ghořké čokolády
50gztuženého tuku

Postup:

1. Do mísy dáme na jemno mleté vlašské ořechy, moučkový cukr, vejce, žloutek, strouhanku, vše důkladně propracujeme a pak hmotu uložíme na 1 hodinu do ledničky
2. Potom z hmoty vytvarujeme asi 6 cm dlouhé rohlíčky, rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, lehce zploštíme nožem, vložíme do předehřáté trouby na 150 °C a zhruba 5 minut pečeme, poté teplotu snížíme na 100 °C a dopékáme dalších 30 minut a necháme vychladnout
3. Do kastrůlku nalijeme mléko, přidáme hladkou mouku, metličkou rozmícháme do hladka a za stálého míchání uvaříme kaši, kterou necháme vychladnout, pak postupně zašleháme na menší kousky nakrájené změklé máslo vyšlehané s moučkovým cukrem do hladké pěny
4. Hotový krém naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou, na upečené rohlíčky nastříkáme vlnovku a necháme v ledničce ztuhnout
5. Nakonec v horké lázni rozpustíme čokoládu s tukem a do polevy namáčíme krém na rohlíčkách a necháme opět ztuhnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy