REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pařížské rohlíčky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rohlíčky z bílkové hmoty upečené (usušené) v troubě, postříkané kakaovým krémem, máčené v čokoládové polevě.


Ingredience:
300 gmoučkového cukru
200 gna jemno mletých ořechů
2 lžícehrubé mouky
4 ksbílků
špetka soli
Na krém:
250 gmásla
100 gmoučkového cukru
3 lžícecukru krupice
2 lžícekakaa
4 ksžloutků
1 ksvajec
Na dohotovení:
200 gtmavé čokoládové polevy

Postup:

1. Bílky vyšleháme se špetkou soli dotuha, nádobu postavíme do vodní lázně a do sněhu po lžících zašleháme moučkový cukr, pak sníh odstavíme a zlehka vmícháme na jemno mleté ořechy i hrubou mouku
2. Po vychladnutí hmotu dáme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou, na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme rohlíčky, dáme do vyhřáté trouby na 120 °C a pečeme (sušíme) asi 60 minut
3. Na krém vyšleháme ve vodní lázni žloutky s vejcem, krupicovým cukrem a kakaem, pak změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem a po částech do něho zapracujeme připravený kakaový krém
4. Krém nastříkáme na upečené korpusy, necháme v chladu ztuhnout a nakonec je namočíme do rozpuštěné tmavé čokoládové polevy a necháme zaschnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Zajímavé recepty a tipy z krůtího masa

Když se řekne „grilování“, téměř všichni si okamžitě vybaví kuřecí prsa nebo marinovanou vepřovou krkovici. Krůtí maso je bohužel trochu upozaděné. A to je veliká škoda. Právě tento druh drůbežího masa je pro grilování skutečně výbornou volbou. Krůtí maso nabízí nepřeberné množství úpravy na grilu.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy