Rohlíčky z bílkové hmoty upečené (usušené) v troubě, postříkané kakaovým krémem, máčené v čokoládové polevě.
Ingredience:
300 g | moučkového cukru |
200 g | na jemno mletých ořechů |
2 lžíce | hrubé mouky |
4 ks | bílků |
špetka soli | |
Na krém: | |
250 g | másla |
100 g | moučkového cukru |
3 lžíce | cukru krupice |
2 lžíce | kakaa |
4 ks | žloutků |
1 ks | vajec |
Na dohotovení: | |
200 g | tmavé čokoládové polevy |
Postup:
1. Bílky vyšleháme se špetkou soli dotuha, nádobu postavíme do vodní lázně a do sněhu po lžících zašleháme moučkový cukr, pak sníh odstavíme a zlehka vmícháme na jemno mleté ořechy i hrubou mouku
2. Po vychladnutí hmotu dáme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou, na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme rohlíčky, dáme do vyhřáté trouby na 120 °C a pečeme (sušíme) asi 60 minut
3. Na krém vyšleháme ve vodní lázni žloutky s vejcem, krupicovým cukrem a kakaem, pak změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem a po částech do něho zapracujeme připravený kakaový krém
4. Krém nastříkáme na upečené korpusy, necháme v chladu ztuhnout a nakonec je namočíme do rozpuštěné tmavé čokoládové polevy a necháme zaschnout.