REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pařízské řezy ze svíčkové

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Řezy ze svíčkové ozdobené chřestem a podávané s bernskou omáčkou.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
8 ksřezů ze svíčkové
mletý pepř
olej
sůl
Na omáčku:
1 dlvody (bílého vína)
2 lžíceocta
1 lžičkajemně nasekané petrželky
2 ksmalých cibulek
2 ksžloutků
30 gmásla
mletá paprika
mletý pepř
sůl

Postup:

Příprava masa:
1. Na porci podáváme zpravidla 2 řezy
2. Asi 3 dny před úpravou řezy jemně naklepeme, opepříme, po obvodu ovážeme nití tak, aby měly původní tvar, potřeme olejem a necháme proležet
3. Před podáváním je zprudka opečeme po obou stranách pod grilem nebo na rozpáleném oleji na pánvičce
4. Maso osolíme, odstraníme nitě a hned podáváme s teplou omáčkou. Příprava omáčky:
1. Nadrobno nakrájenou cibuli zalijeme octem, vodou (vínem) a rychle vaříme, až se odpaří polovina tekutiny
2. Změklé máslo rozetřeme se solí, mletým pepřem, petrželkou, mletou paprikou
3. Postupně vyšleháme žloutky a po částech vmícháme do horké, ale ne vařící octové směsi.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy