Těsto potřené směsí ze zakysané smetany, cibule, sýra a nasekané petržlky, pokladené paprikami, cuketou a šunkovým salámem, posypané sýrem, nakonec upečené dozlatova.
Ingredience:
350 g | hladké mouky + na pomoučení |
125 g | nízkotučného tvarohu |
4 lžíce | mléka |
4 lžíce | oleje |
1/2 ks | balíčku kypřicího prášku do pečiva |
1 ks | vejce |
Na oblohu: | |
300 g | šunkového salámu |
200 g | strouhaného eidamu |
2 ks | cibule |
1 ks | kelímku zakysané smetany |
1 ks | červené papriky |
1 ks | bílé papriky |
1 ks | zelené papriky |
1 ks | cukety |
1/2 ks | svazku petrželové natě |
sůl |
Postup:
1. Prosátou hladkou mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme mléko, nízkotučný tvaroh, olej, vejce a vypracujeme těsto, které necháme 20 minut odležet
2. Zakysanou smetanu smícháme s oloupanými na drobno nakrájenými cibulemi, na jemno nasekanou petrželovou natí, 50 g na jemno strouhaného sýra a podle chuti osolíme
3. Očištěné papriky, omytou cuketu a šunkový salám nakrájíme na tenké nudličky
4. Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném vále, přendáme na plech vyloženým pečicím papírem o velikosti 30 x 40 cm, nalijeme na něho směs rozmíchanou se zakysanou smetanou, rozetřeme, poklademe nakrájenými paprikami, cuketou a šunkovým salámem a povrch posypeme zbylým na jemno strouhaným sýrem
5. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme 30 minut.