REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ořechový koláč s rajčaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čerstvými plátky rajčat obložený korpus připravený z hladké mouky, másla a vejce, ochucený oreganem, vlašskými ořechy, bylinkovým octem a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
Na těsto:
150 ghladké mouky
100 gmásla
1 ksvejce
1/2 lžičkysoli
Na náplň:
800 gmalých rajských jablíček
50 gjader vlašských ořechů
1 kscitrónu
2 lžícezakysané smetany
2 lžícebylinkového octa
2 lžíceoleje
několik snítek čerstvého nebo i sušeného oregana
mletý černý pepř
sůl
potravinářská fólie
forma na koláče o průměru 26 cm

Postup:

1. Mouku smícháme se solí, vejcem a povoleným máslem, z ingrediencí vypracujeme těsto, z kterého uděláme kouli, zabalíme ji do fólie a dáme do ledničky na 1 hodinu
2. Rajčata opláchneme pod studenou tekoucí vodou, okapaná nakrájíme na plátky asi 0,5 cm široké
3. Kůru z citrónu nastrouháme, šťávu vymačkáme, obojí zamícháme do zakysané smetany, ochutíme
4. Jádra vlašských ořechů nasekáme nadrobno
5. Formu na koláče vymastíme, těsto vložíme do formy tak, aby vznikl asi 3 cm široký okraj, vidličkou propícháme dno budoucího koláče
6. Na těstový podklad naneseme polovinu rozšlehané smetany, povrch posypeme polovinou nasekaných ořechů, pravidelně naneseme plátky rajčat, aby se překrývaly, každou vrstvu osolíme a okořeníme pepřem, pokropíme bylinkovým octem
7. Nakonec rajčata polijeme 2 lžícemi oleje
8. Koláč dáme do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme 30 až 35 minut
9. Vytažený z trouby zdobíme zbylými jádry a lístky oregana.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy