REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pampušky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuličky z kynutého těsta přelité česnekovou zálivkou.


Ingredience:
400 gpšeničné mouky
20 gdroždí
2 lžícecukru
3 lžíceslunečnicového oleje
1,5 dlvody
Zálivka:
2 ksstroužků česneku
2 lžícerostlinného oleje
1 dlvody
sůl

Postup:

1. Rozdrobené droždí, cukr, sůl a několik lžic mouky zalijeme vlažnou vodou a necháme vzejít kvásek
2. Do mísy prosejeme mouku, přilijeme kvásek, olej a zaděláme těsto, které necháme v teple vykynout
3. Z vykynutého těsta vykrajujeme lžící pampušky (kuličky velikosti vlašského ořechu), které klademe na vymaštěný plech
4. Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C
5. Česnek rozmačkáme, smícháme s olejem a zředíme vodou, touto směsí pampušky před podáváním potíráme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy