REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ovocný dáreček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Balíček z alobalu naplněný dochuceným ovocem, grilovaný na roštu.


Ingredience:
Na jednu porci:
4-5 ksmalin (mohou být i okapané, z kompotu)
4-5 ksjahod (mohou být i okapané, z kompotu)
1 ksvětšího banánu
20 gmásla
0,2 clrumu
1 lžícicukru
1 lžičkumleté skořice
limetkovou nebo pomerančovou šťávu
alobal

Postup:

1. Na přiměřeně velký plát alobalu položíme oloupaný a rozpůlený banán pokapaný citrusovou šťávou
2. Kolem banánu vyskládáme jahody a maliny, ty zalijte trochou rumu a posypte cukrem smíchaným se skořicí
3. Úplně navrch poklademe kousek másla a z alobalu vytvoříme úhledný balíček, který položíme na rozpálený gril (okraje alobalu musí být zajištěny směrem na horu, aby nevytékala šťáva)
4. Asi po 5 minutách balíček s ovocem – dáreček sundáme a můžete podávat.

Poznámka:

Více o grilování ovoce se dozvíte v naší škole vaření zde: Grilujeme ovoce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy