REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ořechy plněné kakaovým krémem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečené půlky oříšků z hladké i hrubé mouky, Hery, vlašských ořechů, moučkového cukru a vejce, naplněné krémem, ozdobené čokoládou.


Ingredience:
150 ghladké mouky
150 ghrubé mouky
150 gHery máslové
100 gmoučkového cukru
125 gvlašských ořechů
1 ksmenší vejce
Na krém:
250 gzměklého másla
200 gkrupicového cukru
2 lžíceholandského kakaa
4 kscelá vejce
Ostatní:
mouka na vál, formičky, olej ve spreji, potravinářská fólie

Postup:

1. Ze všech surovin zpracujeme vláčné těsto, které necháme ve folii odpočinout do druhého dne
2. Odpočinuté těsto rozdělíme na čtvrtiny, vyválíme dlouhé válečky a ty nakrájíme na stejné kousky (velikost kousků těsta vyzkoušíme na jedné formičce)
3. Formičky na oříšky vymažeme máslem nebo nastříkáme olejem ve spreji a plníme kousky těsta tak, aby zůstal důlek
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 185 °C do zrůžovění a zpevnění
5. Vlažné vyklepneme z formiček, necháme vychladnout a plníme krémem, vždy dvě půlky spolu spojíme
6. Ozdobíme čokoládou nebo obalujeme v cukru.

Příprava krému:
1. Vejce, krupicový cukr a holandské kakao šleháme v horké vodní lázni, dokud se na metlách nedrží pevné špičky
2. Za občasného šlehání necháme vychladnout a pak opatrně zašleháváme tenkým pramínkem do změklého másla.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Jana Šenkyříková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy