REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ořechová zmrzlina

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí výroba zmrzliny, tentokrát z mléka, pískového cukru, másla, vanilkového prášku a vajec. S vložkou ořechů.


Ingredience:
200 mlkondenzovaného neslazeného mléka
200 mlmléka
100 gpískového cukru
30 gmásla
2 lžícenastrouhaných vlašských ořechů
1 lžícevanilkového pudinkového prášku
2 ksbílků
1 ksžloutku

Postup:

1. V malém množství mléka rozmícháme pískový cukr, žloutek a pudinkový prášek
2. Pak přilijeme ke zbylému mléku a ve vodní lázni zahříváme za stálého míchání do zhoustnutí, ale nevaříme
3. Vmícháme máslo a nádobu dáme do studené vody, kde za občasného zamíchání necháme vychladnout
4. Potom vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků a nastrouhané ořechy
5. Krém vlijeme do vhodné nádoby a necháme zmrazit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy