Domácí výroba zmrzliny, tentokrát z mléka, pískového cukru, másla, vanilkového prášku a vajec. S vložkou ořechů.
Ingredience:
200 ml | kondenzovaného neslazeného mléka |
200 ml | mléka |
100 g | pískového cukru |
30 g | másla |
2 lžíce | nastrouhaných vlašských ořechů |
1 lžíce | vanilkového pudinkového prášku |
2 ks | bílků |
1 ks | žloutku |
Postup:
1. V malém množství mléka rozmícháme pískový cukr, žloutek a pudinkový prášek
2. Pak přilijeme ke zbylému mléku a ve vodní lázni zahříváme za stálého míchání do zhoustnutí, ale nevaříme
3. Vmícháme máslo a nádobu dáme do studené vody, kde za občasného zamíchání necháme vychladnout
4. Potom vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků a nastrouhané ořechy
5. Krém vlijeme do vhodné nádoby a necháme zmrazit.