REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Opečený kapr zapečený se zakysanou smetanou a cibulí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na másle opečené porce kapra okořeněné, obalené v mouce, pak zapečené v troubě potřené zakysanou smetanou, obložené kolečky cibule.


Ingredience:
1 kgna porce rozkrájeného kapra
250 gzakysané smetany
2 lžícenasekané pažitky
1 kscibule
hladká mouka
máslo
kmín
pepř
sůl

Postup:

1. Jednotlivé porce kapra osolíme, okmínujeme, obalíme v hladké mouce, pak opečeme na másle dozlatova, z obou stran
2. Smetanu rozmícháme s nasekanou pažitkou
3. Opečené porce kapra narovnáme do pekáče, podlijeme máslem z pánve, potřeme smetanou, posypeme proužky cibule a necháme 10 minut zapéct ve vyhřáté troubě na 200 °C.

Doporučení:

Podáváme například z vařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy