REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Okoun (okounek) na grilu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Očištěné, vykuchané a osolené ryby posypané hladkou moukou, potřené olejem, grilované na roštu.


Ingredience:
800 gokouna nebo okounka
50 goleje
hladká mouka
čerstvě namletý pepř
hribozrnná sůl

Postup:

1. Vykuchané, očištěné a pod tekoucí vodou oprané ryby osušíme papírovým ubrouskem
2. Maso z venku i zevnitř osolíme a okořeníme pepřem, posypeme moukou
3. Na olejem potřené mřížce grilu ryby grilujeme za občasného potírání olejem
4. Opékáme s každé strany asi 10 minut.

Doporučení:

Pokud ryby grilujete otevřené, v roštu na ryby, budete mít maso okouna krásně opečené dozlatova.

Poznámka:

Více o okounovi říčním najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Okoun říční, článek o okounkovi pstruhovém najdete zde: Okounek pstruhový.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy