REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nugátoví ježečci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Asi 40 kusů nepečeného cukroví z piškotů, ořechů s kakaem.


Ingredience:
50 gmletých ořechů
50 gmoučkového cukru
50 gztuženého tuku
70 gpiškotových drobečků
15 gkakaa
1/2 lžičkymleté skořice
2 lžícerumu nebo mandlového likéru
1 ksvejce nebo bílek
několik papírových košíčků na uložení
Na zdobení:
20 gmandlí a rozinek

Postup:

1. V míse smícháme moučkový cukr, kakao, piškotové drobečky, mleté ořechy a mletou skořici
2. Pak přidáme rozehřátý tuk, rum, vejce a vypracujeme těsto
3. Lžičkou vykrajujeme malé hromádky, které rychle zformujeme do podoby ježků
4. Do zádíček jim napícháme mandlové nudličky a místo oček a čumáčku vložíme kousky rozinek
5. Cukroví uchováváme v chladu. Před podáváním je vložíme do papírových košíčků.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy