REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nepečená barevná vajíčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vajíčka z nepečené hmoty namočená v barevné polevě, ozdobená cukrovými kytičkami.


Ingredience:
Na 8 kousků:
300 gkulatých piškotů
100 gmoučkového cukru
100 gmásla
50 gmletých lískových oříšků
50 mlrumu
4 lžícemléka
Na polevu:
2 lžícecitronové šťávy
150 gmoučkového cukru
1 ksbílku
potravinářské barvy
Na dohotovení:
cukrové kytičky na ozdobu

Postup:

1. Kulaté piškoty nastrouhané na jemno smícháme s mlékem, rumem a na jemno mletými lískovými oříšky, potom přidáme moučkový cukr, změklé máslo nakrájené na menší kousky a vše zpracujeme na pevnou hmotu
2. Připravenou hmotu rozdělíme na 8 stejných kousků, vytvarujeme z nich vajíčka, která dáme do chladničky ztuhnout
3. Z prosátého moučkového cukru, bílku a citronové šťávy utřeme hladkou lesklou polevu, rozdělíme ji na 3 díly a obarvíme potravinářskými barvami narůžovo, namodro a na zeleno
4. Do polevy namočíme celá vajíčka, postavíme je, ozdobíme cukrovými kytičkami a necháme zaschnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů na džemy a marmelády

Džem má řidší konzistenci a většinou obsahuje celé kousky ovoce. Marmeláda je tužší a připravujeme ji z hodně vyzrálého ovoce, které buď prolisujeme strojkem na ovoce, nebo rozmixujeme a propasírujeme přes síto. Takže stručně: džem se vaří z celého nebo na kousky nakrájeného ovoce, základem marmelády je ovocný protlak (prolisované ovoce). Ale dost teorie! Přinášíme vám ty nejlepší recepty na džemy a marmelády z naší databáze. Tady jsou.

číst dále ...

Výborné a zdravé? 4 tipy na letní dobroty pro děti, které hravě zvládnete připravit doma

Léto je tady a spolu s ním nastává čas zmrzlin, limonád, různých dezertů a dalších dobrot. Zodpovědní rodiče tak budou mnohdy řešit dilema, jak dopřát potěšení mlsnému jazýčku svých dětí, ale zároveň neohrozit jejich zdraví. Odpověď se přímo nabízí: připravte jim chutné a zdravé domácí dobroty, u nichž je složení plně ve vaší režii.

číst dále ...

Domácí jahodový sirup s mátou nebo rebarborou, limonáda nebo střik!

Milujete jahody? Tomáš pro Vás připravil dva super recepty na marmeládu a sirupy, kdy zpracujete naprosto celé jahody, i stopky a odřezky! A nakonec si za odměnu po dovedné práci můžete dát skvělý jahodovo-rabarborový střik! Tak hurá do toho, ať je hned hotovo!

číst dále ...

Vinice Šobes, ikona našeho vinařství

V meandru řeky Dyje v Národním parku Podyjí se nachází přírodní unikát, který uchvátí každoročně stovky návštěvníků. Vinice Šobes se díky své jedinečné dispozici stala ikonou moravského vinařství. A tak na nic nečekejte a vydejte se prozkoumat jedno z nejromantičtějších míst v Česku.

číst dále ...

Vychutnejte si zmrzlinu pro dospělé! Vyrobte si doma veselé nanuky

Ledově vychlazená zmrzlina představuje úžasné osvěžení v průběhu horkého letního dne. Když však přidáte kapku alkoholu a jeden z drinků Schweppes, dodáte nanukům grády a povýšíte je na nečekaný level. A jak vyrobit nanuky 18+?

číst dále ...

Chystejte hody, jde se na jahody!

Sezóna jahod právě vrcholí a je poslední čas pořídit si šťavnatou zásobu těch českých, voňavých, na které zase budeme čekat celý rok. Pořiďte si jich dostatek, ať už natrhaných na vlastní zahrádce, na políčku při samosběru, anebo zakoupených na trhu… Můžete z nich totiž připravit spoustu skvělých dobrot!

číst dále ...

Snídaňové kaše na každý den

Pět pracovních dní v týdnu, 5 inspirací pro milovníky kaší. Protože není nic lepšího než začít hektické ráno zdravou bombou, která vám dá energii do celého dne.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy