REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mozartovy kuličky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Asi 36 kusů nepečeného cukroví z lískových oříšků, bílku, moučkového cukru, čokolády a dalších ingrediencí.


Ingredience:
Na cca 36 ks:
250 gmoučkového cukru
250 glískových oříšků
150 gčokolády na vaření
1 lžícecitrónové šťávy
1 ksvaječného bílku
kůra z 1 ks chemicky neošetřeného citrónu

Postup:

1. Oříšky opražíme na suché pánvi, zabalíme je do utěrky a mnutím odstraníme slupky, potom oříšky umeleme nebo na jemno nastrouháme
2. Cukr, bílek, citrónovou šťávu a kůru utřeme do pěny a přidáme do ní přibližně 2/
3 mletých oříšků, zpracujeme hmotu, z které vypracujeme 36 kuliček
3. Polovinu kuliček namočíme v rozpuštěné čokoládě na vaření, nebo je můžeme obalit v čokoládě nastrouhané
4. Druhou část kuliček obalíme ve zbylých mletých lískových oříšcích
5. Mozartovy kuličky necháme nejlépe 2 až 3 dny sušit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy