REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nálev na znojemské okurky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladkokyselý nálev na okurky nakládačky. Recept nám poslal Dalibor Marounek.


Ingredience:
350 gcukru
150 gsoli
1,75 lvody
1,25 locta
45 kstablet sacharinu
5 kskuliček nového koření
4 kskuličky černého pepře
3 ksbobkové listy
1 lžičkahořčičného semínka

Postup:

1. Vodu smícháme s octem a cukrem, přidáme všechno koření
2. Vše přivedeme k varu, ale dále nevaříme!
3. Mírně prochladlým nálevem zaléváme sklenice s okurkami a sterilujeme je dle příslušných receptur.

Doporučení:

Okurky většinou sterilujeme 20 minut při 85 °C.

Poznámka:

Sacharin – Umělé sladidlo pro diabetiky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy