REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nálev na nakládané houby

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jeden z receptů na sladkokyselý nálev na sterilaci hub.


Ingredience:
Nálev:
2 lvody
150 gcukru
70 gsoli
550 ml8 % octa
25 kstablet sladidla Deko
Koření do jedné sklenice (0,7 l):
2 kskuliček celého pepře
2 kskuliček nového koření
1 ksbobkového listu
dle chuti česneku
dle chuti feferonky

Postup:

1. Očištěné houby cca 2 minuty předvaříme 2. Připravíme si sladkokyselý nálev a to tak, že sůl smícháme s vodou a octem, přihodíme tablety Deko, vše přivedeme k varu a ihned odstavíme
3. Naplníme sklenice a zalijeme je lákem
4. Ke sterilaci několika sklenic stačí běžný hrnec, do kterého vložíme starší utěrku, na ni sklenice urovnáme, zalijeme teplou vodou (2 cm do výše sklenic)
5. Hrnec přiklopíme poklicí a zahříváme na 100 °C a sterilujeme cca 25-30 minut
6. Po uplynutí předepsané doby sklenice vyjmeme a obrátíme je dnem vzhůru
7. Necháme vychladnout
8. Uložíme je v chladnu a temnu, občas je zkontrolujeme.

Doporučení:

Nálev lze připravit i z průmyslových směsí jako např. Nova, Pikanta….Pro diabetiky existují speciální směsi označené symbolem Dia.

Poznámka:

Další rady a návody najdete také v článcích v naší Škole vaření – Sterilování, Sterilování zeleniny, Houby a konzervování , sušení.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy