REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nákyp z rýže natural

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladký rýžový nákyp ochucený konzervovaným ovocem. Vhodný pokrm pro těhotné ženy a kojící maminky.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 gkonzervovaného ovoce (švestky, meruňky a pod.)
100 gmásla
2−3 hrnkymléka
1 hrneknaturální (neoloupané) rýže
1 sáčekvanilkového cukru
5 lžicmoučkového cukru
3 ksvejce
kousek celé skořice
tuk na vymazání formy
šťáva z kompotu
špetka soli

Postup:

1. Mléko mírně zahřejeme, nasypeme rýži, přidáme špetku soli a skořici, za stálého míchání přivedeme směs k varu, teplotu zdroje zmírníme a rýži uvaříme doměkka, během vaření je třeba rýži často míchat a případně dolévat mléko, uvařená rýže by měla být mazlavá, pak ji odstavíme
2. Žloutky ušleháme se změklým máslem do pěny a vmícháme do zchladlé rýže
3. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a 2/3 dávky zlehka vmícháme do rýže
4. Do vymazaného pekáče rozetřeme vrstvu rýže, kterou poklademe okapaným ovocem, pak naneseme opět vrstvu rýže, navrch poklademe zbytek ovoce a zbylou 1/3 sněhu
5. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova
6. V době pečení svaříme kompotovou šťávu na konzistenci sirupu, touto šťávou poléváme jednotlivé porce upečeného nákypu.

Poznámka:

Naturální rýže je rýže, která neprošla leštěním, je neoloupaná. Má vysoký obsah živin, zejména draslíku. Řadí se do racionální výživy a je vhodná jako příloha k zeleninovým jídlům.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Výlety za vínem – Zastavte se v Rakvicích v Enothece

Putování za vínem se stále těší obrovské oblibě. Morava je synonymem pro nádherné vinice, a ještě nádhernější víno. Pokud se chystáte za poznáním skvělého vína, určitě si přidejte na seznam návštěvu a degustaci v moderní Enothece Vinselekt Michlovský v Rakvicích.

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Zdraví i krása ukryté v syrovátce

Žlutozelená tekutina vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů či tvarohů, ale rozhodně se nejedná o odpad! Má totiž zázračné účinky na zdraví i na krásu. V létě chutná jako osvěžující nápoj a je součástí zdravých receptů…

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy