REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nákyp z rybího filé se sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dietní pokrm vhodný při vředové chorobě.


Ingredience:
300 grybího filé
60 gnízkotučného sýra na strouhání
20 gstrouhanky
20 gmásla
10 ghladké mouky
1 dlmléka
1 ksvejce
1/2 kscitrónu
petrželka
sůl
tuk na vymazání formy
strouhanka na vysypání formy

Postup:

1. Mouku nasucho opražíme, zalijeme vlažným mlékem, dobře rozmícháme a povaříme
2. Rybí filé osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, podlijeme sběračkou horké vody a dusíme doměkka
3. Měkké filé umeleme na masovém strojku (nebo drobně nasekáme)
4. Máslo utřeme se žloutkem, přidáme filé, povařenou mouku s mlékem, sekanou petrželku a sůl
5. Směs podle potřeby zahustíme strouhankou a nakonec do ní zlehka vmícháme tuhý sníh z bílku
6. Nakonec vše dáme do tukem vymazaného a strouhankou vysypané formy
7. Formu vložíme do většího pekáče s vodou a v troubě pečeme, při tepltě kolem 190 °C, 15-20 minut
8. Před koncem pečení posypeme povrch nákypu strouhaným sýrem.

Doporučení:

– Nákyp podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší a se zeleninovým salátem (např. hlávkovým nebo mrkvovým) či s kompotem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy