REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí pečeně na způsob svíčkové

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pokrm vhodný při dietě u vředových chorob.


Ingredience:
250 gzadního hovězího masa (svíčkové)
100 gzeleniny (mrkev, květák, brukev)
40 ghladké mouky (polohrubé)
20 gmásla
1 dlkysaného mléka
1 dlsmetany
1/2 kscitrónu
sůl

Postup:

1. Mrkev a brukev očistíme a nakrájíme na proužky
2. Květák rozebereme na růžičky
3. V mase prořízneme kapsičky a špičkou nože do nich vsuneme proužky zeleniny
4. Připravené maso opékáme nasucho tak dlouho, až všechnu šťávu, kterou maso pustilo, vysmahne
5. Potom podlijeme trochou horké vody, přidáme zbytek zeleniny, růžičky květáku, plátky citrónu a dusíme
6. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme přes vlákno na porce
7. Šťávu zalijeme vodou s rozmíchanou nasucho opraženou moukou a dobře povaříme
8. Povařenou omáčku přecedíme, prolisujeme do ní zeleninu, přidáme rozkvedlané kysané mléko a necháme přejít varem
9. Hotovou omáčku zjemníme smetanou a kouskem čerstvého másla
10. Nakonec podle chuti přisolíme, popř. přikyselíme citronovou šťávou.

Doporučení:

– Podáváme s jemným knedlíkem (vídeňským).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy