REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka ragú

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vhodný dietní pokrm při vředové chorobě.


Ingredience:
150 gpředního telecího masa
100 gsmetany
60 gzeleniny (mrkev, brukev, květák)
20 ghladké mouky
15 gmásla (rostlinného tuku)
1 lžícesterilovaného hrášku
petrželka
sůl

Postup:

1. Omyté telecí maso vaříme v osolené vodě do poloměkka
2. K poloměkkému masu přidáme očištěnou nastrouhanou mrkev, brukev a růžičky květáku
3. Měkké maso vyjmeme, vykostíme, nadrobno nakrájíme a vložíme zpět do polévky
4. Mouku nasucho opražíme, zředíme vlažnou vodou, dobře rozmícháme a asi 30 minut vaříme
5. Potom ji přecedíme a přidáme k vařenému masu a zelenině spolu se sterilovaným hráškem
6. Polévku necháme přejít varem a po odstavení ji zjemníme smetanou a kouskem čerstvého másla (rostlinného tuku)
7. Hotovou polévku podle chuti přisolíme a okořeníme sekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy