Vhodný dietní pokrm při vředové chorobě.
Ingredience:
150 g | předního telecího masa |
100 g | smetany |
60 g | zeleniny (mrkev, brukev, květák) |
20 g | hladké mouky |
15 g | másla (rostlinného tuku) |
1 lžíce | sterilovaného hrášku |
petrželka | |
sůl |
Postup:
1. Omyté telecí maso vaříme v osolené vodě do poloměkka
2. K poloměkkému masu přidáme očištěnou nastrouhanou mrkev, brukev a růžičky květáku
3. Měkké maso vyjmeme, vykostíme, nadrobno nakrájíme a vložíme zpět do polévky
4. Mouku nasucho opražíme, zředíme vlažnou vodou, dobře rozmícháme a asi 30 minut vaříme
5. Potom ji přecedíme a přidáme k vařenému masu a zelenině spolu se sterilovaným hráškem
6. Polévku necháme přejít varem a po odstavení ji zjemníme smetanou a kouskem čerstvého másla (rostlinného tuku)
7. Hotovou polévku podle chuti přisolíme a okořeníme sekanou petrželkou.