REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nákyp z květáku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zeleninový nákyp z květáku, housek, vajec, zeleného hrášku a sýru.


Ingredience:
1 kskvětáku
2 kshousek
3 ksvajec
50 gtuku
10 ghladké mouky na vysypání formy
10 gmásla na vymazání formy
4 lžícemléka
1 lžícestrouhaného sýra
hrst zeleného hrášku
sůl

Postup:

1. Z housek ostrouháme kůrku, střídavě namočíme v mléce a umeleme na strojku
2. Přidáme žloutky, tuk, strouhaný sýr a vše dobře promícháme
3. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
4. Květák uvaříme ve slané vodě a rozebereme na růžičky
5. Pudinkovou formu (hrnec, k němuž máme dobře přiléhající pokličku) vymažeme máslem, vysypeme moukou a dáme do ní střídavě vrstvu těstíčka a vrstvu drobných růžiček květáku s trochou syrového hrášku
6. Navrch musí přijít těsto
7. Pak formu uzavřeme a nákyp vaříme 3/
4 hodiny v páře
8. Uvařený vyklopíme, polijeme máslem a hned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy