REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nadýchané sladké rohlíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené kynuté rohlíčky plněné jablky, cukrem a kokosem.


Ingredience:
250 ghladké mouky
50 gmoučkového cukru
35 gzměklého másla
20 gdroždí
2 ksvajec
100 mlvlažného mléka
špetka soli
mouka na posypání válu
tuk na vymazání plechu
Na náplň:
250 gjablek
50 gstrouhaného kokosu
30 gmoučkového cukru
1 ksvanilkového cukru
2 lžícerumu

Postup:

1. V části vlažného mléka rozpustíme droždí, přidáme lžičku cukru, zaprášíme troškou mouky a necháme v teple vzejít kvásek
2. Do hladké mouky přidáme jedno rozklepnuté vejce, sůl, nakrájené změklé máslo, vykynutý kvásek, postupně přiléváme zbylé mléko a vypracujeme hladké, pružné těsto, které necháme v teple nakynout
3. Očištěná, jádřince zbavená jablka nakrájíme nadrobno, smícháme s vanilkovým cukrem, moučkovým cukrem, strouhaným kokosem a rumem
4. Těsto rozválíme na dva díly, každý díl vyválíme na pomoučeném vále do tvaru kruhu, oba kruhy rozdělíme na šest trojúhelníků, naneseme na ně jablečnou směs, stočíme do tvaru rohlíčků, naskládáme je na tukem vymaštěný plech a necháme vykynout
5. Nakonec rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem, propíchneme a pečeme ve vyhřáté troubě při 190 °C dozlatova (asi 25 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy