Pečené kynuté rohlíčky plněné jablky, cukrem a kokosem.
Ingredience:
250 g | hladké mouky |
50 g | moučkového cukru |
35 g | změklého másla |
20 g | droždí |
2 ks | vajec |
100 ml | vlažného mléka |
špetka soli | |
mouka na posypání válu | |
tuk na vymazání plechu | |
Na náplň: | |
250 g | jablek |
50 g | strouhaného kokosu |
30 g | moučkového cukru |
1 ks | vanilkového cukru |
2 lžíce | rumu |
Postup:
1. V části vlažného mléka rozpustíme droždí, přidáme lžičku cukru, zaprášíme troškou mouky a necháme v teple vzejít kvásek
2. Do hladké mouky přidáme jedno rozklepnuté vejce, sůl, nakrájené změklé máslo, vykynutý kvásek, postupně přiléváme zbylé mléko a vypracujeme hladké, pružné těsto, které necháme v teple nakynout
3. Očištěná, jádřince zbavená jablka nakrájíme nadrobno, smícháme s vanilkovým cukrem, moučkovým cukrem, strouhaným kokosem a rumem
4. Těsto rozválíme na dva díly, každý díl vyválíme na pomoučeném vále do tvaru kruhu, oba kruhy rozdělíme na šest trojúhelníků, naneseme na ně jablečnou směs, stočíme do tvaru rohlíčků, naskládáme je na tukem vymaštěný plech a necháme vykynout
5. Nakonec rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem, propíchneme a pečeme ve vyhřáté troubě při 190 °C dozlatova (asi 25 minut).