Pokrm vhodný při potížích žaludku, konkrétně při zvýšené kyselosti žaludečních šťáv.
Ingredience:
200 g | telecího mozečku |
30 g | másla |
10 g | krupice |
2 ks | vajec |
petrželka | |
sůl |
Postup:
1. Mozeček přelijeme vroucí vodou a odblaníme
2. Potom ho posekáme, osolíme, podlijeme naběračkou horké vody a dusíme
3. Když je mozeček téměř měkký, přisypeme krupici
4. Podušený mozeček (nelepí se) zalijeme rozkvedlanými vejci a za stálého míchání necháme vejce srazit
5. Nakonec přidáme kousek čerstvého másla a sekanou petrželku
6. Podáváme s vařenými brambory a mastíme máslem rozpuštěným ve vodní lázni (hrnek s máslem postavíme do hrnce s horkou vodou a necháme máslo zvolna rozpustit).