Vhodný pokrm podávaný při zvýšené kyselosti žaludečních šťáv. Připravíme ho z kousků kuřecího masa, uvařené rýže, másla a sterilovaného hrášku.
Ingredience:
200 g | kuřecího masa (bez kostí) |
200 g | rýže |
30 g | másla (rostlinného tuku) |
1 lžíce | sterilovaného hrášku |
petrželka | |
sůl |
Postup:
1. Přebranou rýži spaříme vroucí vodou a necháme v cedníku okapat
2. Potom ji vsypeme do hrnce, zalijeme vodou (na 1 šálek rýže dáme 1,5 šálku vody), osolíme a dusíme
3. Kuřecí maso na sucho osmahneme
4. Potom maso podlijeme naběračkou horké vody a v troubě upečeme doměkka
5. Do šťávy z masa přidáme kousek čerstvého másla (tuku)
6. Maso rozkrájíme na drobno a smícháme s dušenou rýží
7. Nakonec vmícháme šťávu z masa a sterilovaný hrášek
8. Rizoto necháme prohřát a naběračkou namočenou v horké vodě z něj vyklápíme kopečky na předem nahřáté talíře
9. Povrch sypeme sekanou petrželkou.
Tento pokrm doplníme hlávkovým salátem nebo kompotem.
Poznámka:Kdo má rád, do směsi přimíchá orestované žampiony, případně i jiné lesní houby. Také dalšími druhy zeleniny lze nastavit toto rizoto.