REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Meruňkový jogurt s oříšky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlý dezert z meruňkového kompotu, ochuceného bílého jogurtu a směsi oříšků.


Ingredience:
8 lžicsměsi sekaných jader lískových a vlašských oříšků a pistácií
Na meruňkový kompot:
125 mlvody
600 gmeruněk
6 lžiccukru
1 kssáčku vanilkového cukru
1/2 kssvitku skořice
šťáva i kůra z 1/2 citronu
Na ochucený jogurt:
400 gbílého jogurtu
1 kssáčku vanilkového cukru

Postup:

1. Meruňky na slupce křížem nakrojíme, vložíme na několik sekund do vroucí vody, vyjmeme je, zchladíme a sloupneme, pak rozpůlíme, vypeckujeme a nakrájíme na kostičky
2. V hrnci přivedeme k varu vodu s na jemno nastrouhanou citronovou kůrou i citronovou šťávou, cukrem, vanilkovým cukrem a skořicí, vložíme meruňky, přikryjeme, krátce povaříme (dáváme pozor, aby se meruňky nerozvařily), pak skořici odstraníme a kompot necháme vychladnout
3. Mezitím v míse dohladka rozmícháme jogurt s vanilkovým cukrem
4. Do dezertního poháru vkládáme vždy vrstvu na drobno sekané oříškové směsi, meruňkového kompotu a jogurtu, končíme vrstvou oříšků a podáváme.

Doporučení:

Místo meruněk můžeme použít dušená jablka, broskve nebo hrušky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy