REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Medové müsli bez lepku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Doma vyrobené müsli vhodné pro lidi, co jsou alergičtí na lepek nebo pšenici. Snídaně nebo svačinka pro celiaky.


Ingredience:
170 grýžových vloček
85 gtekutého medu
85 grozinek sultánek
85 gpohanky nebo prosa
55 gnadrobno nakrájených sušených meruněk
55 gopražených lískových lupínků
45 gkrájených usušených jablek nebo ananasu
45 gkukuřičných vloček
45 gdáňových semínek
45 gpistícií
30 gpufované rýže nebo rýžových otrub
30 gmandlových lupínků
30 gpiniových semínek, nejlépe nasucho opražených
neochucený olej nepřipravený z ořechů
K podávání:
čerstvé sezónní ovoce
mléko nebo jogurt

Postup:

1. Plech vyložíme papírem na pečení a potřeme ho olejem
2. Do misky dáme tekutý med, (málo tekutý ještě zahřejeme), přisypeme rýžové vločky a jemně je zamícháme do medu
3. Medem pokryté vločky rozprostřeme na olejem potřený papír, pražíme je v troubě vyhřáté na 180 °C 10-15 minut, nebo dokud nezezlátnou, pak je vytáhneme a necháme vychladnout
4. Před podáváním medové vločky smícháme s ostatními ingrediencemi a takto připravené müsli podáváme s ovocem, promíchané spolu s mlékem nebo jogurtem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy