Doma vyrobené müsli vhodné pro lidi, co jsou alergičtí na lepek nebo pšenici. Snídaně nebo svačinka pro celiaky.
Ingredience:
170 g | rýžových vloček |
85 g | tekutého medu |
85 g | rozinek sultánek |
85 g | pohanky nebo prosa |
55 g | nadrobno nakrájených sušených meruněk |
55 g | opražených lískových lupínků |
45 g | krájených usušených jablek nebo ananasu |
45 g | kukuřičných vloček |
45 g | dáňových semínek |
45 g | pistícií |
30 g | pufované rýže nebo rýžových otrub |
30 g | mandlových lupínků |
30 g | piniových semínek, nejlépe nasucho opražených |
neochucený olej nepřipravený z ořechů | |
K podávání: | |
čerstvé sezónní ovoce | |
mléko nebo jogurt |
Postup:
1. Plech vyložíme papírem na pečení a potřeme ho olejem
2. Do misky dáme tekutý med, (málo tekutý ještě zahřejeme), přisypeme rýžové vločky a jemně je zamícháme do medu
3. Medem pokryté vločky rozprostřeme na olejem potřený papír, pražíme je v troubě vyhřáté na 180 °C 10-15 minut, nebo dokud nezezlátnou, pak je vytáhneme a necháme vychladnout
4. Před podáváním medové vločky smícháme s ostatními ingrediencemi a takto připravené müsli podáváme s ovocem, promíchané spolu s mlékem nebo jogurtem.