REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

MatchaTea makronky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jeden z nejoblíbenějších francouzských dezertů v Matcha Tea úpravě! Makronky rozhodně nejsou tím nejjednodušším receptem, ale ti, kteří se do něj pustí, budou odměněni božskou chutí. Křehké těsto a čokoládový krém – to je geniální spojení, kterému se nedá odolat!


Ingredience:
Na makronky:
300 gmoučkového cukru
300 gmandlové mouky (mletých mandlí)
300 gkrupicového cukru
2x110 gbílků (ty z méně čerstvých vajec se lépe šlehají i drží)
10 gprášku Matcha Tea
75 mlvody
pár kapek citronové šťávy
Na krém:
100 gsmetany ke šlehání
100 ghořké čokolády (alespoň 75 %)
20 gmásla
Ostatní:
cukrářský sáček a silikonový plát na makronky (forma na makronky)

Postup:
  1. Do mísy odlijeme přesně 110 g bílků a šleháme do pěny.
  2. V kastrůlku smícháme cukr krystal a vodu, přivedeme k varu a počkáme, až bude mít 117 °C. Pak var ukončíme, cukrový rozvar přilijeme k vyšlehaným bílkům a šleháme, dokud cukr nesplyne se sněhem a sníh nezhoustne. Přidáme pár kapek citronové šťávy a šleháme asi 6 minut při vysokých otáčkách do tuhých a lesklých špiček.
  3. V míse promícháme špachtlí mandlovou mouku a zhruba třetinu moučkového cukru tak, aby ve směsi nebyly hrudky, přisypeme zbytek moučkového cukru a Matcha Tea, dvakrát prosejeme přes síto do mísy. Pak do směsi s moukou přidáme druhých 110 g bílků a promícháme.
  4. Vyšlehané bílky s cukrem opatrně vmícháme do směsi s matcha. Výsledné těsto by mělo být husté a lesklé.
  5. Těstem naplníme cukrářský sáček a na silikonový plát (formu na makronky) nastříkáme makronky o průměru 4 cm. Nastříkané makronky necháme cca 20 minut zaschnout.
  6. Troubu předehřejeme troubu na 190 °C.
  7. Makronky vložte do trouby a ihned stáhněte teplotu na 140 °C. Pečte 8-11 minut, podle trouby (nahnědlé makronky už jsou připečené, nedopečené makronky se těžko sloupávají z pečícího plátu). Plech v půlce pečení otočte, aby byly makronky rovnoměrně propečené.
  8. Vyndejte makronky z trouby a nechte je 5 minut stát. Pak silikonový plát přeneste na mřížku a nechte vychladnout.
  9. Krémem naplníme cukrářský sáček a spojujeme jím vždy dvě makronky.

Příprava krému:

  1. Smetanu v menším hrnci přivedeme těsně pod bod varu.
  2. Čokoládu nalámeme do mísy a zalijeme ji horkou smetanou.
  3. Přidáme máslo a šlehačem vyšleháme.
Doporučení:

Nechte makronky 24 hodin uležet v dobře uzavřené nádobě v lednici. Proleží se, okraj zůstane křupavý a uvnitř budou vláčné.

Recept k článku: 7 důvodů proč pít MatchaTea

Poznámka:

Zdroj: www.matchatea.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

7 důvodů proč pít MatchaTea

MatchaTea je hitem poslední doby. I když tradičně byl tento zelený nápoj součástí zenových buddhistických obřadů v Japonsku, dnes jej pijí lidé po celé Evropě. Ptáte se proč? Dáme vám hned 7 odpovědí.

číst dále ...

Víte, čím si sladíte život? Vyznejte se v cukrech a sladidlech

Mnoho z nás miluje sladké a „oslazuje si život“ s různými dobrotami. Cukry a sladidla nás lákají v mnoha svých podobách. Pokud patříte mezi sladkomilce a rádi byste se více dozvěděli, čímpak si život oslazujete, následující řádky vám pomohou lépe se v cukrech a sladidlech vyznat.

číst dále ...

Nemůžete se dočkat letní grilovačky? Buďte trendy a rozpalte to už teď

Lidé se u ohně scházeli odjakživa. Již v pravěku ženy hlídaly plápolající oheň, aby nevyhasl, dokud se muži nevrátili z lovu s pořádným úlovkem. Svou symboliku měl i v tzv. temném středověku, když se pálil oheň v den, kdy se na kopcích scházely čarodějnice s ďáblem, aby společně domluvili, jak škodit lidem. Dnes se u ohně setkáváme za účelem stmelování – ať už s kytarou, nebo špekáčkem, častěji pak u grilu s vyhlídkou na příjemnou zábavu a skvělé jídlo.

číst dále ...

Kapary, delikatesa, která obohatí salát, tapas nebo pomazánku

Kapary, zelené cosi, s nímž si mnoho lidí neví rady. Co to je? A kam se hodí? Kapary jsou nerozvinutá poupata kapary trnité, která roste nejčastěji ve Středomoří, ale také v Asii. Jedná se o keř, který roste v puklinách skal nebo zídek, a proto bývá mnohdy považován za plevel. Ale chyba lávky, kapary jsou vynikající přísada do nejrůznějších pokrmů.

číst dále ...

5 tipů jak dietně připravit kuřecí maso

Hledáte vhodné, chutné a přesto dietní způsoby na přípravu kuřecího masa? Vyzkoušejte osvědčených 5 tipů na jeho úpravu od Drůbežářského závodu Klatovy. „Fit vaření“ nemusí být jen o dušení masa, stačí se vyhnout zbytečnému tuku a oleji a máte vyhráno! Záleží především na dochucení a hře s kořením a bylinkami, to vše můžete sami ovlivnit!

číst dále ...

MatchaTea: Valentýnské recepty

Den svatého Valentýna je v Česku poměrně oblíbeným svátkem, a tak se okolo 14. února všechno kolem barví do růžových a červených odstínů. Už vás tyhle barvy nebaví? Zkuste na to letos jít jinak a vsaďte na zelenou s MatchaTea!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy