REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Maďarský guláš z bažanta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené kousky bažanta spolu s brambory, mrkví, kořením a rajčaty nebo rajčatovým protlakem.


Ingredience:
1 ksbažanta připraveného ke kuchyňskému zpracování
1-2 ksmenší mrkve
700 gbrambor
500 grajčat nebo 10 lžic rajčatového protlaku
5 lžicsádla
4 lžičkysladké mleté papriky
mletý pepř
voda
kmín
sůl

Postup:

1. Na sádle osmahneme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, vmícháme mletou papriku, krátce zapražíme, přidáme kmín, podlijeme trochou vody a přivedeme k varu
2. Přidáme maso bažanta nakrájené na větší kousky a dusíme, za občasného podlévání vodou téměř doměkka
3. V této fázi přidáme do pokrmu oloupané, na kostky nakrájené brambory, oškrábanou, na kolečka pokrájenou mrkev a rozkrájená rajčata nebo rajčatový protlak a vše dusíme doměkka za občasného podlévání vodou
4. Hotový guláš dochutíme solí a pepřem a podáváme nejlépe s pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy